DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Bilici, Şakirpaşa’nın akıbetini sordu

Bilici, Şakirpaşa’nın akıbetini sordu
REKLAM ALANI
09.07.2023
163
A+
A-

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Bilal Bilici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesi Adanalılara “kapatılmayacağı” sözü verilen Şakirpaşa Havalimanı’nın akıbetini sordu.

Adana Milletvekili Bilal Bilici, TBMM Başkanlığı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde Adanalıların kapanmasını istemediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da akıbeti hakkında ‘Adanalılar ne isterse o olacak’ dediği Şakirpaşa Havalimanı’nın revizyonu, genişletilmesi ve iyileştirilmesinin hangi aşamada olduğunu sordu.

ARA REKLAM ALANI

Cevap Bekleyen Sorular

Bilal Bilici, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 09.05.2023 tarihinde Adana ‘da gerçekleştirdiği mitingde Çukurova Bölgesel Havalimanı açıldıktan sonra da Adana Şakirpaşa Havalimanının kapatılmayacağını, faaliyete devam edeceğini belirtti. Yine aynı mitingde “Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız” diye konuştu. Tarım ve sanayi kenti Adana’nın Türkiye’ye ve dünyaya açılan kapısı Şakirpaşa Havalimanı hakkında;

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü olmaya aday kenti Adana’nın havaalanını bu hedefler dikkate alındığında yeterli buluyor mu?

2- Şakirpaşa Havaalanı’nın genişletilmesi ve çağ dışı kalmış terminal binasının revizyonu ile ilgili hazırlanan bir proje var mıdır, varsa ne aşamadadır?

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.