DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

BODRUM BELEDİYESİ TİLKİCİK KOYU’NDAKİ KAÇAK YAPILARI DA MI GÖRMEDİ?

BODRUM BELEDİYESİ TİLKİCİK KOYU’NDAKİ KAÇAK YAPILARI DA MI GÖRMEDİ?
REKLAM ALANI
27.05.2022
378
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Tilkicik Koyu’nda gündemi sarsacak iddia! Bodrum Belediyesi’nin gözü önünde hem imarsız tarım arazisine kaçak yapı yaptılar hem de “Halk Plajı”nı alarak özel Beach’e çevirmeye çalıştılar… Belediyenin ise kaçak yapılara göz yumduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Tilkicik Koyu’nda Ada 766 Parsel 13 numaralı “Tarım Arazisi” olarak geçen mandalina bahçesine imar izni olmamasına rağmen ticari amaçlı “kaçak” yapılar yapıldı. Restoran, soyunma kabini gibi yapıların yapıldığı kaçak inşaatta, iddialara göre amaç kaçak yapıların yapıldığı tarlanın hemen altında yer alan “Halk Plajı”nı alarak özel Beach yapmak. Gazetemize yapılan ihbarlar doğrultusunda, kaçak yapıların sahiplerinin plajı kiralamak için Milli Emlak’a başvurduğu ancak Milli Emlak’ın bu plajın “Halk Plajı” olması sebebiyle kiralanamayacağını bildirerek talebi reddettiği belirtildi.

ARA REKLAM ALANI

Bodrum’un gözde noktalarından birinde yer alan bu kaçak inşaatın ve girişimin de Bodrum Belediyesi tarafından bilindiği ancak herhangi bir yıkım çalışması yapılmayarak kaçak inşaata göz yumulduğu iddia edildi. Tilkicik Koyu’nda, Halk Plajı’na sahip olma maksadıyla tarım arazisi üzerine yapılan kaçak yapıların yıkılmaması ise akıllara, Bodrum Belediyesi’nin bazı kaçak yapılara göz yumduğu yönünde yapılan benzer iddiaları getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda yine Bodrum’un farklı bölgelerinde kaçak inşaatlar olduğu ve Bodrum Belediyesi’nin bilgisi olmasına rağmen herhangi bir müdahalede bulunmadığı aksine her şikayetten sonra kaçak inşaatların hızlandırıldığı ve şantiyelerinin büyütüldüğü iddia edilmişti.

Bu tip yapılara göz yuman Belediyenin dışında Bodrum’daki devlet görevlilerini göreve davet ediyoruz.

Kaynak : Haber 48 ( haber48.com.tr )

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.