DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Asker arkadaşları Adana’da 17’nci kez buluştu

Asker arkadaşları Adana’da 17’nci kez buluştu
REKLAM ALANI
24.11.2025
1.136
A+
A-

Kırklareli’nde 1980 yılında istihkam bölüğünde askerlik yapan 50 tertip, gelenekselleşen buluşmalarının bu yılki durağında Adana’da bir araya geldi. Osmaniyeli Onbaşı Sami Uyduran’ın organizasyonuyla gerçekleşen buluşma, 45 yıllık dostluğun ve asker arkadaşlığının güçlü bağlarını bir kez daha ortaya koydu.

Mektuplarla başlayan dostluk teknolojiyle büyüdü

ARA REKLAM ALANI

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında vatani görevini yapmak üzere Kırklareli’ne giden Onbaşı Sami Uyduran, hem kendi devresi hem de alt devrelerle sıkı bir bağ kurdu. Askerlik yıllarında hatıra defteri tutarak tüm arkadaşlarına imzalatan Uyduran, terhis sonrası da iletişimi koparmadı. Mektuplarla sürdürülen dostluk, 2000’li yıllarla birlikte telefon ve sosyal medya sayesinde daha geniş bir çevreye ulaştı. Görüşülmeyen pek çok tertip, sosyal medya aracılığıyla yeniden bir araya geldi.

50 tertip ve 13 eş Adana’da bir araya geldi

1960/1, 1961/1 ve 1962/1 tertipleri, her yıl farklı bir şehirde düzenledikleri buluşmalarına bu yıl Adana’da devam etti. İstanbul, Kayseri, Van, Diyarbakır, Edirne, Trabzon, Erzurum, Bitlis, Osmaniye ve çeşitli illerden gelen 50 tertipten 13’ü eşleriyle birlikte Adana’daki buluşmaya katıldı. Baraj Yolu’ndaki Hasan Usta Kebap’ta bir araya gelen tertipler, yıllar sonra aynı masa etrafında toplanmanın heyecan ve mutluluğunu paylaştı.

“Asker arkadaşlığı bir başka”

Emekli Maliye Memuru Sami Uyduran, yıllara meydan okuyan dostluklarını şu sözlerle anlattı: “Askerliğimiz boyunca çok güzel günlerimiz oldu. O günleri ileride yad etmek için hatıra defteri tuttuk. Herkes söz verdi; birbirimizi hiç kırmadık, incitmedik. Şimdi yıllar sonra o sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Asker arkadaşlığı bir başka. Bundan sonra da buluşmalarımız sürecek.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.