DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Bin Ladin’in eski hizmetçisi serbest bırakıldı! Gerekçesi çok ilginç

1998 yılında gerçekleşen iki ölümcül bombalama olayından sorumlu tutulan El Kaide terör örgütünün eski lideri Usame bin Ladin’in eski uşağı Adel Abdel Bary, serbest bırakıldı. Yetkililer, teröristin hapishanede koronavirüs tehlikesi altında hayatta kalamayacak kadar obez olduğuna, aşırı risk altında olduğuna hükmetti.

Bin Ladin’in eski hizmetçisi serbest bırakıldı! Gerekçesi çok ilginç
REKLAM ALANI
11.12.2020
359
A+
A-

224 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ EYLEMLERDEN SORUMLU TUTULUYOR

60 yaşındaki El Kaideli terörist Adel Abdel Bary, 1998 yılında Afrika’da iki ABD Büyükelçiliği’nin bombalı saldırıya uğramasından sorumlu tutuluyordu.

ARA REKLAM ALANI

Eylemlerde 12’si Amerikalı olmak üzere 224 kişi hayatını kaybetmişti. 1999 yılında yakalanan terörist, New Jersey hapishanesinde 21 yıldır tutuklu bulunuyordu. 

ABD Bölge Yargıcı Lewis A. Kaplan, teröristin tahliye talebini kabul ederken, “Mahkûmun obezitesi ve ileri yaşı, COVID-19’u mahkûm için ortalama bir kişiye göre önemli ölçüde daha riskli hale getiriyor” dedi.

Terörist, 28 Ekim’de serbest bırakılacaktı, ancak avukatları müvekkilinin yaşını, çevresi ve astımını gerekçe göstererek daha erken serbest bırakılmasını istedi.

Teröristin avukatı mahkemede, “Tutuklu kalması artık enfeksiyon riskini önemli ölçüde artırıyor ve bu da feci sağlık sonuçlarına neden olabilir” dedi. 

Savcılar, ‘teröristin yaşının koronavirüs açısından aşırı risk faktörü olmadığına’ hükmetseler de teröristin vücut kitle endeksinin 36’nin üzerinde olması, tahliye olması için geçerli bir sebep olurken, gerekçeye “Sanığın obezitesi, mevcut pandemin koşullarında cezasının düşürülmesini haklı çıkarabilecek olağanüstü ve haklı bir nedendir” diye yazdılar.

230 kiloluk terörist, 9 Ekim’de New Jersey hapishanesinden serbest bırakıldıktan İngiliz yetkililere teslim edildi.

OĞLU İNGİLİZ RAPÇİ

İngiliz Sun gazetesinin haberine göre, terörist Bary, oğlu İngiliz rapçi Abdel-Majed Abdel Bary ile Londra’da 1 milyon dolarlık bir apartman dairesinde yaşayan karısı Ragaa ile yeniden bir araya geldi.

Gazete, serbest bırakıldıktan sonra yetkililerin onu memleketi Mısır’a geri gönderemeyeceğini, çünkü ölüm ya da işkence riski altında olabileceğini bildirdi.  Bary’nin göçmenlik bürosu avukatı geçen ay New York Times’a, “Bu kadar zamandan sonra, Bay Bary’nin tek istediği, ailesiyle sessiz bir hayat yaşamaktır” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.